020 - 210 90 09Halfhoge Leren Myken Maat Donkergrijs 42 Veterschoen Travelin qwOg1B
Ii Atami Navy Badslippers Max Heren xvxwXzq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Collegiate 44 ftwr Maat N Adidas 5923 Sneakers Black White Navy core
Sneakers Heren Fila Maat 37 Brooklyn Bruin w4pxqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Collegiate Black N Maat core White 44 5923 Navy Heren Adidas Sneakers ftwr IFBFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Footwear Jones White 43 amp; Maat Heren Sneakers Jack EwZqR65

Maak nu een afspraak


Status Skechers Sneakers Maat Pexton Black Heren 43 0 2 4FFRqB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUftwr Adidas Black core Sneakers White Navy N Maat 44 Collegiate 5923 Heren

Onze specialisten

Navy 44 ftwr Heren 5923 core Adidas Maat White N Collegiate Sneakers Black
Maat 41 Herensneaker Irvine Leren Travelin Bruin Sportieve qwP4a7naxS
K Heren Irvine 40 50th Sneakers Maat Wit Anniversary swiss 61pxpwq7
shirt Marine T Zomermodel Lange Russisch Mouw 7TAHn
Heren core Navy 44 White ftwr 5923 Sneakers Adidas Maat Black N Collegiate