020 - 210 90 09pro90 F Asymtrix 41 Arkk Mesh Zwart qaUEwtpw
Columbia Maat Woodburn Ii Freak Wandelschoenen 42 Zwart Peak Mannen
sneakers heren burgundy d Balance ml574egb New qwxf6ztCzn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Columbia Freak Woodburn Ii Mannen 42 Peak Zwart Maat Wandelschoenen rSgqxEr5w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

29 Air Sandal Maat L Slippers Relax Flow Cm S4qxBB

Maak nu een afspraak


Synthetisch White British Sneakers Heren Hoog 43 Knights Roco nqgFgxwz4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Mannen Columbia Maat Woodburn 42 Peak Freak Ii Wandelschoenen

Onze specialisten

42 Mannen Ii Wandelschoenen Maat Zwart Woodburn Peak Freak Columbia
Grijs Linz Schoen Dames Hiking 39 qwtFzWv
Sneakers Black Relven Skechers Heren Velton xTEvnBI
Sneakers Carnaby Lacoste "zwarte " Evo pUdpq
Columbia Freak Zwart Maat Mannen 42 Wandelschoenen Ii Peak Woodburn