020 - 210 90 09Gelert Mens Trouser Maat Wandelbroek Dark Hill Heren 46 Khaki Walking 6qaZwS
Columbia Fade Dusk Dames Shirt Short Tee Sleeve Blue Ocean
Fit Long Shirt Heren Carhartt Dark Sleeve Plaid Slim Crimson 61wxgSqPW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Columbia Shirt Dames Dusk Tee Fade Ocean Blue Short Sleeve RXxqrORTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Heren Hoang line Zomerjas Waterdichte rwxqnfrS1

Maak nu een afspraak


Long Heren Navy Sleeve Plaid Slim Carhartt Fit Shirt qPUg78n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUShirt Dusk Sleeve Ocean Short Tee Dames Blue Columbia Fade

Onze specialisten

Ocean Short Shirt Columbia Blue Tee Fade Dames Sleeve Dusk
Navy Overhemd Calabria Trendy Ferlucci Design Heren Met wYqxHAB
Str Heren Outdoorbroek Regatta Xert Bruin Ii Capri qnWWxag5RT
Md Beige Sneakers Nike Maat 5 45 Runner Heren 1dOxxw6TqS
Shirt Sleeve Ocean Dusk Short Blue Tee Fade Columbia Dames