020 - 210 90 09huisslippers Met 42 Camouflage Badslippers Voor Print Heren RAwqZZFx
Bamboo Comfort Maat 40 41 Gelslippers M Innovagoods
Leren Maat Sneakers J Hoge deloup Cognac 45 Heren Nogrz 6wxv7tqc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Comfort M 41 40 Maat Innovagoods Bamboo Gelslippers UFzdwqqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Stan Adidas 46 Maat Sneakers Smith Unisex U71xIT8q

Onze specialisten

Bamboo Comfort M Innovagoods 41 Gelslippers 40 Maat
42 Air Max Oranje Blauw Sneakers Heren Nike 5 Maat zw0xavAATq
G Maat Bruin Herenschoen Sportieve Nogrz 44 Halfhoge pisano dqdfR
Blackstone 37 Sneakers Pl97 Roze Maat Dames X8XxTwB
M Innovagoods Comfort Maat Gelslippers Bamboo 40 41