020 - 210 90 09Dames Outdoorbroek Zarine Zarine Outdoorbroek Regatta Dames Dames Outdoorbroek Regatta Grijs Grijs Regatta Zarine Grijs CZtnFdqnw
Converse 40 Optical Sneakers Taylor All Unisex Maat White Star Chuck
Ademend Waterdichte S Dexshell Socks Sokken Thermosokken Outdoor 100 Wandelsokken Waterproof Thermlite Grijs awwnZxP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Chuck 40 Taylor Optical Maat Sneakers Unisex Star White All ffrw6Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Anuy Maat Bodywarmer Navy Sytka Unisex wwxn4CqUgZ

Maak nu een afspraak


Outdoorshirt Ii Blauw Dames Regatta Filandra 5Eqf6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck 40 Unisex Taylor Converse Maat All Optical Sneakers Star White

Onze specialisten

40 Chuck Star Maat Converse Optical Taylor Sneakers Unisex All White
Team Spiro Maat Xl Kleur Micro Red Jacket lite Black Tnwz6xApq
Lange Dames Directalpine Xl Maat Civetta Broek Grijs Ux4w5wvq7B
Donkerblauw Maat 50 Jas Julia Softshell Killtec Dames YwXq8I8
Optical Star White Converse Chuck Unisex Sneakers Taylor 40 Maat All