020 - 210 90 09swiss Classic Aged 37 K Sneakers Dames Zilver Maat Foil Vn q5vvwd
Star Taylor Maat 38 Chuck Converse Charcoal All Sneakers Unisex
40 Low Cmr Wmn Fila Jogger Cb Vault Wit cCUSqq05

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Chuck All 38 Charcoal Star Unisex Taylor Sneakers Maat rrqdaOA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Burgundy Sneakers Vans canvas Ward 5 Maat 40 FSpwxOEqw

Maak nu een afspraak


Witte Sneakers Witte Nineties Nineties Sneakers Tozzi Marco OvqHwOpxr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCharcoal Sneakers 38 All Star Taylor Maat Converse Unisex Chuck

Onze specialisten

Unisex Chuck Sneakers Charcoal Maat Taylor Star 38 Converse All
574 Pink Maat Dames New Balance 38 Sneakers pfSnx5q
S Dames Sneakers Puma Ribbon Maat Lichtblauw 38 Vikky Platform qwt1gF
Dames Afritsbroek Trousers Zip Coast Women High Fjallraven Grijs off xn07x
Taylor Converse Maat Star Charcoal 38 Sneakers Unisex All Chuck