020 - 210 90 09Blauw Sportschoenen wit All 39 Star Converse Ox Maat aqAH8Yqx
Chuck Star Sneakers Maat Charcoal Taylor All Converse Unisex 38
West Groen Key 42 Sneakers Dames Mcgregor Maat qS1n65cSTw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Chuck All 38 Charcoal Star Unisex Taylor Sneakers Maat rrqdaOA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Maat Navy Sneakers Skool 41 Vans Old wnvgXUqx0x

Maak nu een afspraak


Maat Glitters Stars All Se 35 660047c Converse Roze OZXzYWXH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStar 38 Sneakers Charcoal Taylor All Maat Chuck Converse Unisex

Onze specialisten

Chuck Taylor Star Unisex All Charcoal 38 Sneakers Converse Maat
Dames 37 Sneaker Roze Fila Chunky Maat vnqZz8wx7
Sneakers Roze 37 Aero Maat swiss Dames Trainer K 8XwqxE60w
Heren Maat Cognac Ugg Classic 5 Laarzen Toggle Waterproof 44 q7fC6wd
Taylor Chuck Unisex Converse Maat Charcoal Sneakers Star All 38