020 - 210 90 09Papillon Maat 44 Zwart Dames Vest 1AwrqH1
Rood Unisex Maat Sytka Xxl Anuy Bodywarmer q1POU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Converse Sneakers Hi Chelsee Platform Ct silver 36 Black Women
Fostex Broek Fostex Bdu Broek Camo Bdu Flecktarn qvw18zw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Sneakers Chelsee 36 Hi Platform Ct Black silver Women rrqw4T

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Noor Dames Jas Coal Didriksons Parka Black 6nxBY7c

Maak nu een afspraak


Bodywarmer Unisex Sytka L Zwart Maat Anuy HTvCxwqv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Platform Chelsee silver Sneakers Hi 36 Ct Converse Women

Onze specialisten

Ct Chelsee silver 36 Converse Sneakers Women Hi Platform Black
Roze Birchdale Regatta Jas Birchdale Dames Regatta XOnSETf
Wolfskin Xxl Dames Blauw Gecko Jack Fleecetrui Women Maat OCdtYOxqw
Wit Gr Voyelles Van Vest Maat Een Dames 7qpzRwZw
Sneakers 36 Hi silver Platform Converse Ct Black Chelsee Women