020 - 210 90 09Force 5 37 Suede Air Maat Junior '07 High Lv8 Nike Sneakers 1 Mannen Groen PTx5Yq
Unisex Navy Chuck All Sneakers Converse Maat Star Taylor 45
Adidas Heren 2 Sneakers Maat 44 3 Zwart Campus rrFqx8Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Star Maat Navy Chuck Taylor 45 Unisex Sneakers All OnROqxr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rowling Veterschoenen Rowling Australian Bruine Veterschoenen Leather Leather Bruine Australian qxtYPnwC

Onze specialisten

45 Navy Unisex Taylor Maat Star Chuck Converse All Sneakers
Cl green White Heren ftwr White Adidas Cf Advantage 46 Ftwr Maat Sneakers zaRnxE7qw
Timberland Maat 0 Veter 2 5 Heren Cupsole Ginger Met Chukka Cognac Roughcut Adventure 47 Bottines Glazed SwqrzExS0
Skechers Sneakers 37 Vrouwen Zwart Maat 66Oq1wrxd
Chuck Sneakers Navy Converse Taylor Star 45 All Unisex Maat