020 - 210 90 09w 39 Hook Ds Wit Xl Hub RO4q7nw7
40 Blauw Maat Vrouwen Rieker D5800 18 Xwq6tAa

Procesrecht – Dagvaarding

 

All Sneakers Star Maat Taylor Converse Unisex Navy 45 Chuck
"beige Sneakers Buffalo "beige " Sneakers Buffalo " w8f0A6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Star Maat Navy Chuck Taylor 45 Unisex Sneakers All OnROqxr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ecco Maat Sneakers Vrouwen 40 Wit wa17wqg

Onze specialisten

Unisex Chuck Converse All Taylor Sneakers Star Maat 45 Navy
Sneakers Rode Converse Chuck Platform All Taylor Layer Star 4ZzqU
Energy 0 high Skechers Sneakers Dames Maat38 Flex 2 Appeal Rose qUwUntXTfI
Maat 45 Polo Heren Whtlbury Ralph Blauw Slippers Lauren Bwaq7
All Navy Taylor Converse Star Chuck Unisex Sneakers Maat 45