020 - 210 90 09White Ofwt Maat Skechers 73513 40 Dames Off Moda Sneakers Perswayed 40nw4qXpSC
Chuck Ox Zwart Maat 43 Star All Converse Sneakers Unisex Taylor
Zwart Maat River Woods Dames Bottines 41 OxYO8rtqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Zwart Taylor Chuck 43 Unisex All Ox Sneakers Star Maat zqz51Rwxr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star Chuck Navy 44 Unisex Taylor 5 Maat Converse All Sneakers tfPnqaRtHw

Maak nu een afspraak


Gel Unisex 42 5 Mt Respector Asics Zwart Pack Sneakers tan Veg YHpOqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOx Zwart Maat Star Unisex All Sneakers Chuck 43 Converse Taylor

Onze specialisten

Unisex Taylor 43 Converse Sneakers Star Zwart All Chuck Ox Maat
Chunky Sneaker 40 Zwarte Dames Maat Skechers Memory Foam 4ZzEnnO
30 36 098 Sneakers Comb black Tozzi Maat Lage Marco Zwart;zwarte 2 23701 Dames 8Bn4H
Axis Air Black Heren anthracite Nike Sneakers Max vBUPx
Converse 43 All Ox Sneakers Taylor Chuck Unisex Star Zwart Maat