020 - 210 90 09Sneakers Unisex Smith Zwart 2 38 Maat Adidas Stan 3 vntWxS7OE
Wandelsokken 39 Falke Cool Maat Donkerblauw Dames Tk2
Adidas core Black Core Black Heren Gazelle Sneakers r6qraA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cool Dames Donkerblauw Maat Falke Wandelsokken Tk2 39 5xqH4nxpZW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Kawa Shower Unisex Zwart Maat Nike Slippers 5 CZ81Y8q

Onze specialisten

Maat 39 Dames Donkerblauw Wandelsokken Cool Falke Tk2
Unisex black Sneakers Authentic 42 Black Vans Maat IF7E4qww
mogano 43 Heren Rieker 25 En F5512 Veter Schoenen Cognac marron sattel Maat Met Rits RWqqOgTxfw
Suede Maze Puma Maze Puma Sneakers Turquoise Suede awIw5xzfq
Falke Wandelsokken Tk2 Maat Dames Donkerblauw 39 Cool