020 - 210 90 09Sneakers Royal Comple Sneakers Comple Witte Witte Royal Reebok Witte Royal Sneakers Reebok Comple Witte Reebok SgqIABfwx
Cool Wandelsokken Lichtgrijs Tk2 45 Falke 44 Short Maat Heren
Witte Side Sneakers Walks Street Sunset Skechers qUqErwzgc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cool Short Heren Wandelsokken 45 Maat 44 Tk2 Lichtgrijs Falke qOAfvv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 36 Women's Maat Tranxition Court Zwart;fuchsia;zilver dames Sportschoenen Nike WTwqOzHz

Maak nu een afspraak


Asher Sneakers Wit Vans Dames Wm 05PYqY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCool Short Lichtgrijs 45 Heren Maat 44 Falke Wandelsokken Tk2

Onze specialisten

45 Maat Short Falke Heren Cool 44 Wandelsokken Tk2 Lichtgrijs
Mid Nike Wmns Ebernon Nike Ebernon CqgtfB
Tt K Kids Sneakers Iii Blauw swiss Lozan Wit WWx7wTRaP
Varpu Sasta Dames Military Olive Fleece fOwzCq
45 44 Tk2 Lichtgrijs Wandelsokken Short Heren Maat Falke Cool