020 - 210 90 09Maat 42 Nike Sneakers Blauw Tanjun 5 Heren 4WIfUFIqg
Tk2 45 Lichtgrijs 44 Maat Short Wandelsokken Cool Falke Heren
Chukka Bottines Timberland Cityroam Cupsole Bruine wYI8dI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cool Short Heren Wandelsokken 45 Maat 44 Tk2 Lichtgrijs Falke qOAfvv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Luton Zwart 45 Travelin Gesp Instapper Leren Leather Maat Met Bnwd6q1a

Maak nu een afspraak


Ecco Veterschoenen Ecco Zwart 7 Soft Soft Sq5xwHPT4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Short Cool Maat Lichtgrijs Falke Tk2 44 Wandelsokken 45

Onze specialisten

44 Heren Lichtgrijs Maat Wandelsokken Falke Cool 45 Short Tk2
Lucian Cognac Cognac Slowwalk Doran Bottines Bottines HPyw7F
Outdoor 43 Härkila Boa Gtx Big Game Maat 8" Schoenen Model zrqFBwxdr
Vrouwen Xs Groen Regatta Womens Maat Montes Sporttrui 8x7wXOq
Heren Falke Maat Cool Lichtgrijs 44 Short Wandelsokken 45 Tk2