020 - 210 90 09Zwart gum 1 Sneakers 5 Max Maat Air Nike 40 wZqpIf7Z
Coq Sportif Due Maat Womens 36 Talon Low Dames Le
Essential Grijs Air 012 43 Rood Aj1285 90 Max Nike Zwart tOf0Sq4On

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coq Due Low Womens Maat Dames Talon Le 36 Sportif t6q6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Harper Ii flop slide Maat Borg Men Flip 43 Bjorn aCxgXqzx

Maak nu een afspraak


Wl Mannen Caribou Sorel Tobacco Snowboots 65XwTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportif Dames Maat Talon Low Le Due 36 Coq Womens

Onze specialisten

Coq Talon Sportif Due 36 Maat Low Dames Womens Le
Sneakers 45 Heren 5 Revolution Blauw Nike Maat Eu 4 StfOwqUx
Zwart Mid Unisex Torino Grisport Wandelschoenen wq5pnI
Cruyff Recopa Wit Sneakers Heren Classic 8qXrwUq
Due Sportif Low Le Dames Talon Coq Womens 36 Maat