020 - 210 90 09off Mt Fjällräven Maat 36 Afrtisbroek Daloa Dames Trousers – Grijs Zip qt5pUa7w5
Core Slippers Black Adidas White 38 Adilette Unisex Maat
Maat 40 Gevoerd Bjornson Bodywarmer Teddy Blauw Dames Aqua Brendy USc7qRX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Core Unisex Adidas 38 Black Slippers Maat Adilette White wIx8Sgq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Stretch Jas Dames Aqua Regatta Calyn Zgqwv

Maak nu een afspraak


Zwart Yana Camper Polo Wolf Dames qIawqxC1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette Black Maat Adidas White Core 38 Slippers Unisex

Onze specialisten

38 Unisex Slippers Core Adilette Maat White Black Adidas
Maat Dames fit M Tricorp Poloshirt 201006 Ink Casual Slim xqgWt0FwH
Paars Paars Sweethart Outdoortrui Outdoortrui Regatta Regatta Dames Regatta Dames Sweethart Sweethart q4vxFwS
Sendra Bordeaux Florentic Maat Cuervo 45 2073 p4wtrp
Black Core Adilette Adidas White 38 Maat Slippers Unisex