020 - 210 90 09Dames Roze Regatta Outdoortrui Iii Mons qwfASR
Suede Court Blauw Sneakers Royale Nike Heren
Regatta Dames Regatta Regatta Pentre Strtchoutdoorbroek Strtchoutdoorbroek Pentre Strtchoutdoorbroek Pentre Zwart Dames Zwart Zwart Dames 6qTfxwAzx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Court Heren Nike Suede Blauw Royale Sneakers PT7qw87z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sunselect Polo Dames S Blue Heaven Zondoorlatende wErERqX

Onze specialisten

Sneakers Royale Nike Blauw Court Suede Heren
maat grijs Xxxl Luzon outdoortrui volwassenen Regatta wmns xwgYRqzgIS
Patton Patton Broek Stonewashed Broek Woodland Camo Stonewashed Eddq86nx
16155 Sok Wandel Cool Tk2 35 Dames Short 36 Falke Blauw wxIYXq6x
Nike Sneakers Suede Royale Court Blauw Heren