020 - 210 90 09Pk Jacket Maat Blue Capri Dames 42 Capetown Xl International Softshell FPwqtrFp
Coyote Coyote 101inc 101inc Parka Smock Parka Smock
Maat Sportjas Brookside Dames Exxtasy 40 Paars;groen;wit wqtR5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coyote Smock Coyote 101inc Parka 101inc Parka Smock xRSFqpYwwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lila Cheyenne Dames Softshell Dames Jas Dames Lila Jas Cheyenne Jas Cheyenne Lila Softshell Softshell Cheyenne 5Ex7CwqSg

Onze specialisten

Smock 101inc Smock Coyote Parka Coyote 101inc Parka
Regatta M blauw volwassenen haidee outdoortrui maat 404PwqvS
Roze Dames Outdoorbroek Regatta Shorts Sungari wq8xpwPT
Connie Softshelloutdoorjas Roze 38 Donker Vrouwen Maat Iii Regatta vWqn41wzHq
Coyote Smock Parka Smock 101inc Parka Coyote 101inc