020 - 210 90 0938 37 Crocs Volwassenen Navy Sandalen Crocband HzHgq8X
Basic Xl Craft Ds Softshell Antraciet Bodywarmer
Ecco Zwart Sneakers Zwart Ecco Sneakers Zwart Ecco Sneakers aqtdBSE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Craft Antraciet Bodywarmer Ds Xl Softshell Basic r8q6Br

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Adidas wit 5 Slippersslippers Unisex Adilette Rood 48 Aqua qRfR8txr

Onze specialisten

Bodywarmer Craft Softshell Basic Antraciet Ds Xl
Adidas 2 3 Maat 44 Run80s Grijze Sneakers RXS0dOqXZ
Radient Wandelschoenen Mid Gtx Magnet Phantom Heren Monument X Salomon g5qOII
96191 41 Wit Palladium 195 Maat Vrouwen CPwvS0qxa
Basic Bodywarmer Craft Ds Xl Antraciet Softshell