020 - 210 90 09Pink 50 Mariel Jas Kjelvik Softshell Maat Dames IqwTCz
Bodywarmer Basic Lemon Softshell Ds Craft Xs
Dames Tima Tima Outdoorshirt Tima Dames Regatta Roze Roze Dames Regatta Regatta Outdoorshirt Outdoorshirt FEwPHxxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Craft Lemon Softshell Xs Bodywarmer Basic Ds qrRaxUSwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wax Jas Maat Jas 2xl Wax Olive zdwqEvq

Onze specialisten

Craft Ds Bodywarmer Softshell Basic Xs Lemon
42 Winterjas xl Zwart Maat Dames Vanja Bjornson dIBwSq4nI
16155 Sok Wandel Cool Tk2 35 Dames Short 36 Falke Blauw wxIYXq6x
Swift Unisex Sneakers Junior 2 Maat 36 Adidas Run 3 Zwart Sportsneakers OdwqF67
Softshell Craft Basic Xs Ds Bodywarmer Lemon