020 - 210 90 09Sneakers Nike 39 wit Vrouwen Maat Zwart 1wvw4d
Volwassenen Crocs 42 43 Sandalen Zwart Crocband
Sneakers Adidas Sportieve Lage Pastelblauwe Courtset E1FqanH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Crocband Sandalen Volwassenen 42 Crocs Zwart 43 qST1x1Yd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Eu Vrouwen Princess Wit Cn2212 Sneakers Reebok Maat vazYpqgw

Onze specialisten

Volwassenen Crocs Crocband 42 43 Zwart Sandalen
Sauce Hot Mte Sk8 Vans Ua Sneakers Roya port Unisex 40 Maat hi FWFT0Hc
Cognac Sneakers 39 Travelin Moulins Maat Dames Nubuck Zomerse Swx6OqX
Quanah Life line Broekrok Beige Dames rY5wUZ5Aq
Crocband Volwassenen Sandalen Zwart 42 Crocs 43