020 - 210 90 09The Jacket Women Rock Dames Outdoorjas 2 Zwart 0 zzxHpwr5q
Heren Campo Sneakers Cruyff Medio Donkerblauw
Iii Vrouwen Willowbrook Sporttrui Maat Regatta Roze S qC5BpCwT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruyff Donkerblauw Sneakers Heren Medio Campo OWOqgAwH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleecevest Moonrise Wolfskin Jack Women Dames Zwart M qIC5Uw5

Onze specialisten

Medio Cruyff Heren Sneakers Campo Donkerblauw
Dames Maat Winterjas 54 7xl Donkerblauw Olaug Bjørnson Hgcv0BwqTH
Pentre Regatta Pentre Blauw Pentre Regatta Dames Blauw Dames Regatta Strtchoutdoorbroek Regatta Strtchoutdoorbroek Pentre Dames Strtchoutdoorbroek Blauw Strtchoutdoorbroek xUxO8Hqw7
Sneakers 39 Maat leoni Nogrz G Cognac Dames qxtYfYBawO
Cruyff Campo Heren Medio Donkerblauw Sneakers