020 - 210 90 09Grey Canvas Dames Stripe Maat Camden 5 38 summer Vans Sneakers O4nzWq
Cruyff Sneakers Donkerblauw Medio Heren Campo
Sneakers Maat Dames 39 Sk8 Vans Zwart Hi Mte S6q5wq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruyff Donkerblauw Sneakers Heren Medio Campo OWOqgAwH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Dames New Sneakers Balance Maat Beige Wl574 F8fYzWZ4

Onze specialisten

Medio Sneakers Heren Donkerblauw Cruyff Campo
Patio Sneakers Classics Cruyff Dames Maat 36 Wit wTBvtq
Sneakers White Unisex Puma Court Silver 46 Derby Maat Black Breaker L UXrxRqxIw8
Size Coat A L Black Bowie line xBPpfn
Donkerblauw Medio Heren Sneakers Campo Cruyff