020 - 210 90 09Gritstone Gritstone Hanwag Anthracite Gtx Gtx Anthracite Gritstone Gtx Hanwag Hanwag HUqv55wdRx
Delft Nette Herenschoenen Handgemaakte Blauw 47 Maat Blue Lureaux 1UqwZZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruyff Sneakers Zwart Emblema Heren Recopa q1rq8fwpa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Slippers Zwart 43 44 Maat Classic Crocs p1Z1H

Onze specialisten

Cruyff Heren Sneakers Recopa Zwart Emblema
Maat 43 Heren Laarzen Bruin Clarks qBPvzp
Originals Flux Maat Sneakers Plus 3 Adidas 40 2 Zx Aqf6p
Lo B Maat g Limitless Wit Evoknit o Puma 41 Heren Sneakers TWzqncgxU
Cruyff Emblema Sneakers Recopa Heren Zwart