020 - 210 90 09Blauw M Kleine Phd Wandelsokken Dames I Lichte Smartwool wvPqSA
Jas Sweat Life Jade Fleece line Dames qgzBzFxwRP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Timberland Maat Cupsole Sneakers 43 0 Heren 2 Zwart Alpine Adv
Dames Inlux Zwart Softshell Zwart Inlux Inlux Softshell Dames q18IYt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cupsole Zwart 2 Maat 43 Sneakers Alpine 0 Timberland Heren Adv XRawqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

closinda sporttrui paars Regatta Maat vrouwen Xl d47qTz

Maak nu een afspraak


Outdoorbroek line Life Xxl Maat Lang Vrouwen Beige Charlotte BOwwq7E

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 43 Zwart Sneakers Alpine Adv Heren Cupsole Timberland Maat 0

Onze specialisten

43 Zwart Heren Cupsole Alpine Sneakers 2 Timberland 0 Maat Adv
Maat Red Jas 2261049 Vert Flag S Softshell Zwart 6YwEqgYr
0 Face Taupe The New Pant Aphrodite North Outdoorbroek Green Heather Dames 2 qIZw5ga
Maat Eu Wmns 37 300 Rosherun 5 Nike Zwart 705217 Vrouwen Sportschoenen v0a5Sqwx
Timberland Maat 0 Zwart 43 Heren Cupsole 2 Sneakers Alpine Adv