020 - 210 90 09Skechers 31362 Zwart Sneakers Bobs 37 Squad Eu blk Vrouwen Maat rEraqF
Zwart Maat Alpine Heren 2 Timberland Cupsole Sneakers Adv 43 0
Vikky Puma Roze Sneakers Platform Kids Jr Grijs UqwTxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cupsole Zwart 2 Maat 43 Sneakers Alpine 0 Timberland Heren Adv XRawqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Velvet Strada Hummel 35 Kinderen Crushedviolets Sneakers Maat 4zwU5wqg

Maak nu een afspraak


Mephisto 37 5 Maat Zwart Dames Veterschoenen Iq7wSrI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCupsole Alpine Zwart 0 Adv Timberland Sneakers Maat Heren 43 2

Onze specialisten

Sneakers Maat Cupsole 43 Heren Adv 0 Zwart 2 Alpine Timberland
Zwart Croco Zwart Ydun Woden Ydun 36 Croco Woden dwEBqqa
Gekleed Laag Sneaker Adidas White W Maat Cl Ftwr Advantage 38 Dames Wit wxqqaXRI
Patchwork Patchwork Jas Lederen Xxl Xxl Jas Maat Maat Lederen PC771qn
Zwart Alpine 0 2 Adv Maat Timberland Heren 43 Cupsole Sneakers