020 - 210 90 09Maat Paul 39 Wit Sneakers Vrouwen Green 0wwSqzB
Rits Witte veterschoen Rieker Witte Rits 4zq47

Procesrecht – Dagvaarding

 

Time Sneakers D'lites Skechers Pink Me Dames
Dames Veterschoenen Ellen 37 Groen 1a Kleurrijk Maat Leopard xURqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

D'lites Pink Time Sneakers Me Dames Skechers xdWAqYzd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slim Giulia Groen Maat Sneakers Via Vai 41 Dames 6xqvn6OCw8

Onze specialisten

Time Skechers D'lites Sneakers Me Pink Dames
59 Maat acid Unisex Port Denim Vans Sneakers 5 42 Era Royale 8q465
Blauw Maat 36 Rieker Dames Veterboots wSIqwExt
Ooahh Oofos Black Slide Oofos Ooahh xgqc68PB
Dames Sneakers Skechers Time D'lites Me Pink