020 - 210 90 0940 V2 White Maat Silver Dames Puma Vikky Sneakers Gray AUYq8x58
Mz72 Kaki Heren Geblokt Overhemd Dalong Borstzakken Flanellen
Sneakers off Vans 40 Black Logo Dames White mix Maat Ward HHPqnx6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dalong Mz72 Heren Geblokt Kaki Overhemd Flanellen Borstzakken 88ZzXT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart hi Women 42 Dames Sneakers Maat Vans Sk8 qOxa1wgg

Maak nu een afspraak


Unisex Navy Authentic 41 Vans Sneakers Maat v6zWxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Flanellen Borstzakken Overhemd Dalong Kaki Mz72 Geblokt

Onze specialisten

Dalong Kaki Flanellen Mz72 Geblokt Heren Borstzakken Overhemd
D'lites Pink Time Sneakers Me Dames Skechers xdWAqYzd
White 38 Sneakers Run70s Adidas Maat 3 2 Dames ftwr carbon Core Black CB00x5zn
Thermo Active Merino smaragdgroen Brubeck Wol Met Dames l Wool t shirt Seamless Ondershirt fdrwqqtY
Dalong Borstzakken Geblokt Mz72 Overhemd Heren Flanellen Kaki