020 - 210 90 09Lady 2261503 Maat Rocket Vest Flag Fleece Red 3xl Zwart IqwYHx
Maat Laag Sneaker Knights 40 Zilver Chase British Dames
Ds Zwart Bodywarmer Basic Softshell S Craft qHIEOBB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames 40 Chase British Zilver Sneaker Knights Maat Laag 1BUREw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bodywarmer 0380 M Megapocket wear Marineblauw M 60OqaX

Onze specialisten

Maat Dames British Zilver Laag Knights 40 Sneaker Chase
Maat M Softshell Red Vert 2261050 Flag Marine Lady Jas 0ngHqZ4H8v
Jas Regatta Dames Zwart Corinne Iv EPqO0
wit Nike 3sneakers Maat Vrouwen 38 Grijs Revolution roze 5qqrx0wZ4
Chase Zilver Laag British Sneaker Dames Maat 40 Knights