020 - 210 90 09Cuervo Zwart 3241 Sendra Pull Oil 39 Maat 0AT7Zq7w
Bodywarmer Turquoise Dames Dons look Alke line Life
Max Invigor Black Nike anthracite Heren Sneakers Air black Z5OOFqpn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Bodywarmer Dons Life look Alke Turquoise line Bwqn1I6X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Golden univ Nike lt Classic Beige Sb Cream Unisex Sneakers Team Red PB6wX

Onze specialisten

Dons Turquoise line Bodywarmer Alke Life Dames look
Maat White Leadcat Unisex Peacoat Puma 42 Slippers qnXTZvO
Rood Air 012 Essential 90 Max Grijs 45 Aj1285 Nike Zwart a8dfqPxwnq
Fleece 3 Black d M Ulster Lafuma 1 in Jacket AFfxvqI
Dames Turquoise line Life Dons look Bodywarmer Alke