020 - 210 90 09Nylon Skort Active line Life Phong Dames RxqfawPA
Boots Abby Rubber Groen Dames Gevavi Laarzen
outdoorjas M calyn volwassenen Ii maat zwart Regatta Pnqa4AEwnx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Boots Abby Laarzen Gevavi Rubber Groen nXxqWncH6d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bjornson Karina s Blauw Dames 36 Winterjas Aqua S4wqIxz4

Onze specialisten

Gevavi Groen Rubber Abby Laarzen Boots Dames
Polo Yana Turquoise Dames Wolf Camper qP7Rxtw
Hoogwaardige Ykk Zakken Extra Ritsen Hondentraining Broek amp; Veel Kwaliteit Hondensport Dogshepherd Max L xP8pTpOq
Zwart Adidas B27140 Schoenen Foundation maat42 3 sneakers Superstar 2 Unisex qZxrZEYwH
Gevavi Dames Rubber Abby Laarzen Boots Groen