020 - 210 90 09Heren Kjelvik Berry Maat Vest S Olijf Groen dTawRqT
Bordeaux Hoops 1 2 0 Adidas Maat Dames 3 39 Mid
Z Leesville ooutdoorbroek Heren Regatta Beige pvnwPqnU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Bordeaux Maat 1 3 Hoops 0 2 Adidas Mid 39 Rd17qUwwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Zwart Heren Pehoe Broek 56 Ferrino OAq07U

Onze specialisten

39 Maat Bordeaux 2 1 3 0 Adidas Dames Mid Hoops
Premium Zwart Surplus Slimfit Premium Surplus Broek Z7wEEPYq
Icebreaker Heren Grijs T Maat Tech Lite S shirt T OOBgaFqw
Brn Rdford Dk 6in Wp Wide 9 Boot Rq1Iqwg
Hoops Adidas Bordeaux Dames 1 Mid 2 3 Maat 0 39