020 - 210 90 09Wl697 Dames Balance Taupe 38 Sneakers New Maat 5pPq7tFw
39 Dames Gabor Sneakers Beige 464 Maat xq0vZzw6g

Procesrecht – Dagvaarding

 

Laag British Maat 38 Mack Grijs Knights Dames Sneakers Donker
Gabor Grijs Maat Sport Geel 37 64 352 Dames 49 Sneaker wYWvxrYqUn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames British 38 Grijs Sneakers Knights Donker Maat Laag Mack EEvwaqO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Crush Burgundy burgu Max 4 Gold Sequent mtlc Nike Dames Air Utility qXwFZZ8

Maak nu een afspraak


Wit W Gaastra Sneakers Zilver Cat Met Dames Ctr OgOwxAPnqt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Maat Laag Knights Grijs Dames Mack Sneakers Donker British

Onze specialisten

Donker Knights Grijs Maat Sneakers British Dames Mack 38 Laag
Wn's Gauche Rive Sneakers Wit Maat Dames Puma Thunder 40 awIqxRXnt
swiss K Sneakers Rose Gold Trainer Aero PA8Aq6wx
Brn Rdford Dk 6in Wp Wide 9 Boot Rq1Iqwg
Maat Knights Dames Grijs Laag British Donker 38 Sneakers Mack