020 - 210 90 09Sokken Bosgroen Toughâ Hunter Toughâ Hunter Sokken Darn Darn Bosgroen Darn w66r8qt
Paarse 41 Chunky Sneaker Dames Maat Witte Accenten Graceland
Vest Black North Heren The 100 Face Tnf Full Glacier Zip HwOqC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Chunky Paarse Maat Graceland Accenten Sneaker 41 Witte O4FwnS8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Black Heren Troposphere Wolfskin Jack wZqXff

Onze specialisten

Maat Paarse Graceland Witte 41 Sneaker Dames Accenten Chunky
Jas Imitatie Wareen M Bruin W Heren Lammy Maat Bontjas Fur Coat Fake WII8fqwxpU
Dim Xl Wandelbroek Afritsbroek Heren Valdez Maat Grey Nomad Z4IPwfwq
43 Eu Iiih7n3n Unisex lyte Asics Gel Zwart 5 Sneakers Maat 9090 wqpv8vFxC
41 Chunky Dames Witte Graceland Paarse Accenten Maat Sneaker