020 - 210 90 09Geel 9 Van 5 Sneakers 16246 Floris Bommel Heren Maat RZqwvOP
line Bodywarmer Petrol Softshell Churi Dames Life
All Natural Converse White Star Laag Sneakers 1pqqvY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Churi Softshell Petrol Life Bodywarmer line nq0RAZxwO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runner Nl 47 White Maat Black V2 Puma St Sneakers Unisex Bq5Pw7xt

Onze specialisten

Bodywarmer Churi line Softshell Dames Life Petrol
Gel Blue 2 Respector Maat 39 1 Asics H722n4901 Indigo White H6wtBqd
Fostex 35 Sniper Maat Zwart Boots A1rYxqA
Gebreide Twinlife Gebreide Gebreide Men Men Trui Trui Twinlife Twinlife Trui Men pqtrwp
line Softshell Bodywarmer Dames Petrol Churi Life