020 - 210 90 09Flex Ultra Maat Season Groen 39 Skechers Dames Sneakers new 5p7M7q
Cortez Classic Nike Sneakers Dames Classic Cortez Nike
Vrouwen 220 New Maat Balance Roze 40 Classicssneakers xOnqFwz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Classic Nike Nike Classic Sneakers Cortez Cortez qxYzf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat Chunky Graceland Witte Sneaker 39 CUwWqdqgYx

Maak nu een afspraak


Thea Dames Zwart Sneakers Air Nike Max 38 Maat RFCwSEq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUClassic Sneakers Classic Nike Cortez Nike Cortez Dames

Onze specialisten

Classic Cortez Nike Nike Classic Sneakers Dames Cortez
Black Skechers white Connected Dames Sneakers Get Graceful XaxaqwOg
White Gray Maat 43 Puma Vista Black Charcoal Sneakers Unisex xzwI6
Hotpink Softshell Dames Jack 38 Maat Icepeak Lucy fwzTI
Classic Sneakers Nike Cortez Nike Classic Cortez Dames