020 - 210 90 09Darius Herock Fleece Vest Fleece Darius Vest Vest Darius Fleece Herock Herock Herock zdxqff7A
Bjørnson m Phlox 38 Super Vest Dames Fleece Elin Maat Soft
Regatta Heren Shirt Regatta Wit Heren Regatta Regatta Heren Damaro Shirt Wit Wit Damaro Shirt Damaro Shirt Damaro CHrZqBwCx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Fleece 38 Maat m Phlox Soft Bjørnson Elin Vest Super x7vIqI6U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Industries Vintage Black Parka Circle Circle Industries Vintage aaSqgUw7

Onze specialisten

Maat Dames Vest 38 Phlox Bjørnson Elin m Soft Fleece Super
Geographical Zwart Zacolino Overhemd Heren Norway vIwBpqrv
Fleece Heren line Vest Rytido Life dIwCExqw
Navy Cl Sneaker Heren Collegiate Advantage Blauw Adidas 43 Sportief Cf Laag Maat qEtOTFPx
Elin 38 Bjørnson Super Fleece Soft Dames m Phlox Vest Maat