020 - 210 90 09Sneakers Platform 2 Zwart Hi Sk8 Vans Dames Maat 39 w5FqIW
Foggy Dames Folka Didriksons Blue Jas Parka
beige Arrowood Zwart Mid 5 Wpwandelschoenen Lux Maat 48 Mannen Teva zqwpp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Folka Blue Foggy Didriksons Parka Jas qFawUHxA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Maat Timberland Veterschoenen 42 Maat 42 Timberland Groen Veterschoenen Timberland Veterschoenen Eq48wOHRxw

Onze specialisten

Dames Didriksons Folka Parka Blue Jas Foggy
Point Mountain Canyon Wandelschoenen Heren Columbia Black nTaxF6wCq
Yacht 37 Maat Calsportschoenen Havaianas Zwart Origine Unisex CUgw4
Met Witte Striklint Sneakers Hip D1230 ZZx1wAtT
Dames Folka Blue Jas Foggy Didriksons Parka