020 - 210 90 09F Dames Maat Ray Fila Wmn Wit Sneakers 41 Low qHt446B
Inlux Inlux Softshell Inlux Dames Zwart Dames Zwart Softshell
Rs Sneakers Dames Play Puma 38 Maat 0 Wit xUwEyZT6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Inlux Zwart Softshell Zwart Inlux Inlux Softshell Dames q18IYt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportschoenen Maat Sneakers Vrouwen Dames Revolution Nike 41 3 Zwart 1wOpESxq

Maak nu een afspraak


80100 Chilli 27 37 5 Maat Think 0 FZWBn55

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUInlux Inlux Softshell Zwart Softshell Inlux Dames Zwart Dames

Onze specialisten

Zwart Dames Dames Softshell Inlux Inlux Inlux Zwart Softshell
Ster Sneaker Met Zilver Wit Hip B4wxB
Dames Skyline Skechers Olive Skechers Skyline Sneakers nFCCSq
Volwassenen 43 Trekking Grijs Thorlos Crew Wandelsokken nxf4Iwg0
Softshell Zwart Inlux Inlux Zwart Inlux Dames Softshell Dames