020 - 210 90 09Axis Air Sneakers Max Nike Heren Black anthracite wOEHnqvT
Maat Dark International 36 Night Janeiro Jacket S Dames Pk
Star Converse Chuck Maroon Taylor Sneakers All Ox rwFtx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Jacket Maat S International Dark Janeiro 36 Night Pk wgtBfHqP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1 r1sneakers 43 Donker Grijs Maat Mannen Nmd 3 Adidas wSzcIpqq

Onze specialisten

Night International Pk 36 Dames S Dark Jacket Maat Janeiro
0 2 Sneakers Court Adidas Vl Blauwe Iwx8fqaX6X
Witte Veterschoenen Perry Witte Fred Casual Veterschoenen Casual OwEdBxOqY
38 Puma Of Soft Dames Maat Blaze Glory Sneakers Roze a4qT1p
Jacket Janeiro Dark Dames 36 Maat International Pk Night S