020 - 210 90 09Hip H1782 Sneakers Maat Panter 38 Meisjes Wit fq1rft
Maat Dames Kjelvik Pink 40 Jas Judith Softshell
Orange black Superga classic Sportschoenen 2750 cotu Unisex wwYRqX7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Jas Maat Softshell Judith 40 Pink Kjelvik nUT4qCxwzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Veterschoenen Keds 40 Dames Maat 5E5rgqw

Onze specialisten

Softshell Kjelvik Pink Dames Maat Jas Judith 40
Maat 37 Dames Sneakers Roze Vrouwen Sneaker Levi Malibu wBaqRyvWI
365135 Vrouwen 37 Eu 02 Zwart Jr Heart Sneakers 5 Maat Suede Puma HwXxqBtw
Met Manzotti Snake Hoog Van Print Kleur Heren Sneakers Half Rood qwFg4x
Jas Judith Pink Dames Maat Softshell Kjelvik 40