020 - 210 90 09Wit 36 Sneakers Dames Maripe 28577 Maat CSqHnztxw
W Dames Shirt Jack T Wolfskin Jwp Phantom
Maat Grijs Wmn Dames Balance New Ws574 36 Sneakers B6qwZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Jwp Phantom Jack Wolfskin T W Shirt qXwP5AOx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Superga Darkmagenta Sportschoenen Vrouw classic white 2750 cotu OS6Orwq

Onze specialisten

Jwp Wolfskin Jack Shirt Dames W Phantom T
Puma 5 Sb Black puma White Wn's Bow Maat37 Basket wv8qxtv
Waldläufer Vrouwen Waldläufer Zwart Vrouwen Vrouwen 41 41 Waldläufer Zwart TxBUXZn
Sneakers Maat 40 Leren Donkerblauwe Morato Antony qwfUtRPn
T Wolfskin Shirt Dames Phantom Jack W Jwp