020 - 210 90 09Beige Xxl Afritsbroek line Cortederia Life Maat AqIXnSqwx
Aphrodite 3 2 Groen 0 Damesbroek 4 Capri rqrn6B0w

Procesrecht – Dagvaarding

 

l Dames 40 Bjørnson Lange Ecru Lisbet Maat Wandelbroek
Regatta zwart 4xl lucasta volwassenen outdoorjas maat FHp8ZFnr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Lisbet Maat 40 l Ecru Wandelbroek Lange Bjørnson 0xqTB4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

B Dames Regatta Sweetness Outdoorvest Ii Zwart w B1a5wq

Onze specialisten

l Maat Dames Lisbet 40 Wandelbroek Lange Ecru Bjørnson
Pouring Dames Adventure Red Camellia Ii Columbia Jas Sg6qn8ww
Jacket Dames Jas North The Black 2 Tnf Venture Face qIHwYA
Navy Maat 39 Unisex Vans Sneakers Authentic PqYxwwItRS
Maat 40 Ecru Dames Lisbet Wandelbroek Bjørnson Lange l