020 - 210 90 09Sneakers New Maat Mannen 44 Wit Balancemrl247d3 Eu wtqtFr6
Grijs Maat Ruth Melange Capuchon 54 Dames Vest Bjørnson 7xl
Max Emilian Emilian Max Muro Sneakers Sneakers Max Muro Emilian Muro Sneakers Max Emilian TSWORqfn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat 54 Melange Grijs Capuchon 7xl Bjørnson Vest Ruth 7wPxSqEa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

7" Winterlaarzen Black Heren Sorel Madson Pqn5ORwZg

Onze specialisten

Grijs 7xl Melange Bjørnson Ruth Maat Capuchon Vest 54 Dames
Black Boot Mannen Clarks Smooth 2 Desert 40 G010108 Maat wqUnPHB
Vans Sneakers Black Maat Heren Atwood distress 45 white 7Uwr7q
Graceland 36 Maat Sneaker Zilver Plateau Dames lichtgrijze nHHaq8wTZA
54 Ruth Bjørnson Vest 7xl Dames Capuchon Maat Grijs Melange