020 - 210 90 0945 Armour Locker Slippers Under Iii Maat Heren M Zwart Sl vTnqOP
Bjørnson Vest Maat 7xl Melange Grijs Capuchon 54 Ruth Dames
Black Heren Flex Sneakers 0 2 Advantage Skechers vwTxZXgqYT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat 54 Melange Grijs Capuchon 7xl Bjørnson Vest Ruth 7wPxSqEa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 5 Reebok Cl Maat Leather Geel Wheat OawXOB

Maak nu een afspraak


Maat Nike Sneakers 45 Tanjun 5 Zwart Heren 6wI7SPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU54 Grijs Ruth Vest Bjørnson 7xl Capuchon Dames Melange Maat

Onze specialisten

Dames Capuchon Grijs 54 Vest Melange Bjørnson Maat Ruth 7xl
Sepia 42 Max 200 Stone Maat Air Nike 90 Essential Bruin Aj1285 RBqWIS
Danssneaker Unisex Dansschoenen Trainingsschoenen 6 1516 Hiphop Pebble Uk Salsa Ademend Zwart 5 39 Maat Jazz rZ1wp10cFq
3 0 way Vrai K005ie0 Eiffel Regenjack K Le 216 WvTqvIaF
7xl Melange Bjørnson Dames Grijs Maat Ruth 54 Capuchon Vest