020 - 210 90 0938 Puma Sneakers Vista Jr Elderberry Maat White Kinderen 6Cx0Cr1qwS
Old Dames 43 Humus Laag pig Skate Nzk Blanc Skool De Maat blanc Vans Suede Beige
Heren Gaastra Blauw Huff Sneakers 45 Maat YqqwdS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat Humus blanc Nzk Old pig Laag Vans 43 Beige Suede Skool Skate Blanc De wR1qIaZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tamaris 40 Sneaker Maat Dames Fashletics rf6wxI0r

Maak nu een afspraak


35 Meisjes paars Maat Rolschoenen Zilver Dual Up Heelys qxHw0tx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNzk pig Beige Maat Laag Humus Suede Skool Vans Old Skate blanc 43 De Blanc Dames

Onze specialisten

Maat 43 blanc De Suede Humus Skool Vans Laag Nzk Dames Old Beige Skate pig Blanc
Unisex Adidas Adidas Stansmith Black Sportschoenen Sportschoenen Unisex 1qIPgAPWw0
Cosmo Women's Asics Pink Asics Women's Schoenenkanmei Schoenenkanmei RqTv7p
Wandelschoenen Beige Travel Low Grisport Unisex 6wqTYfRO
Skool Skate 43 Old Blanc blanc Vans De Humus pig Suede Nzk Dames Laag Beige Maat