020 - 210 90 09Jas Ogoki Blacks True Dames 36 Protest 4qadq
3xl Winddicht Teddy Vest 46 Dames Maat Bjørnson Grijs Gevoed Livi
Regatta Outdoorbroek Blauw Chaska Dames Capri SxqawPS0B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat Teddy Winddicht 46 Grijs Gevoed 3xl Vest Livi Bjørnson FSIqHx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Starling Vest Grijs Dames 38 Roze Maat q6TSqW

Onze specialisten

Winddicht Livi Grijs 3xl Maat Gevoed Vest Dames Teddy Bjørnson 46
Regatta Regatta Dames Trui Roze Elayna Elayna qw8wpvxSH
Maat Vrouwen Fleeceoutdoorjas Regatta 38 Navy Ezri ERqPA
Veterboot 36 Roze Dames Bergsluiting Bench Oud Maat qOFTPxt
46 Winddicht 3xl Teddy Gevoed Livi Vest Bjørnson Dames Maat Grijs