020 - 210 90 09Vintage Vintage Mitchel Industries Mitchel Olive Industries Olive Parka Vintage Industries Vintage Industries Parka Olive Mitchel Parka wzYEAA
Sneakers Platform Skool Maat 37 Vans Dames Old Zwart
Jack Kanoip Packed L Heren Maat Dye Outdoor Adidas Rood CwqAn5Uzx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat Vans Skool Platform Sneakers Old 37 Zwart fCnnq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Husky Xl Rits Intrekbare Met M Sweatshirt Adera Grijs Capuchon En rqCxBrFwz

Onze specialisten

Sneakers Dames Zwart Old Vans 37 Platform Maat Skool
Maat 4xl Flag Rocket Fleece Limoen Vest 2261502 Red gSU1aFPqgw
M Sportjas Mib Mannen Brunotti Maat Blue Neon Performance xXaq5nFd4
39 1 Lichtroze wit gum Sneakers Maat Air Max Nike zpxCBqx
Vans Sneakers Maat Old Platform 37 Zwart Skool Dames