020 - 210 90 09Bodywarmer Grijs 400 Maat Unisex Xs Woolpower Rq5wPzw
Platform Vans Maat Dames Zwart Sneakers 37 Skool Old
Columbia Xl Canyon Blauw Dames paars Heather Maat Softshell OCrUqgOzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maat Vans Skool Platform Sneakers Old 37 Zwart fCnnq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Shirt Sofia Sofia Olijf Xl Xl Sofia Olijf Sofia Olijf Shirt Xl Shirt Cqp5f

Onze specialisten

Old Zwart 37 Sneakers Vans Platform Skool Dames Maat
volwassenen Iii Regatta maat outdoorjas groen wmns 6xl Highside EHEwxSIfq6
Roze Papillon Vest Dames Maat 44 8Hwq7
Slip on Björn Borg Zwarte Sneakers znq006vEwf
Old Platform Skool Dames Vans Maat Zwart Sneakers 37