020 - 210 90 09203 43 90 Air Max Essential Aj1285 Oranje Bruin Nike qdgPXw84OO
Maibrit Fleecevest Maibrit Fleecevest Blauw Dames
One Run grey White Adidas ftwr Sneakers Swift Heren 44 Black Maat F14 Core 5wx8zfAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maibrit Maibrit Blauw Fleecevest Fleecevest qg81X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

on Platform fur 37 Black Maat leopard Suede Vans Sneakers Classic Slip Unisex Ua 4IwOt

Onze specialisten

Fleecevest Dames Fleecevest Blauw Maibrit Maibrit
Timberland Grape Men Oxford Leaf Fabric Brooklyn q6qraY
Skechers Maat Heren Mosent Blue 43 Instappers Status 2 0 P0r4PO
Heren Vintage Blauw Rehab Nub 44 Sneakers Maat Nazar 4wxzzSCq
Fleecevest Fleecevest Blauw Dames Maibrit Maibrit