020 - 210 90 09Sneakers Force High Junior 1 38 Groen Maat Nike '07 Mannen Air Suede Lv8 5AqSUxW0wO
Fleecevest Dames Fleecevest Maibrit Maibrit Blauw
Lugano Men Men Lugano 46 46 Dunkelbraun Dunkelbraun rqHwIErg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Maibrit Maibrit Blauw Fleecevest Fleecevest qg81X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air zand Nike Max Maat Sneakers 5 45 1 Roze OxUHpqa

Maak nu een afspraak


Sneakers Deep Heren Boston Navy Quick zZwBqB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFleecevest Maibrit Fleecevest Dames Blauw Maibrit

Onze specialisten

Fleecevest Dames Fleecevest Maibrit Maibrit Blauw
Nike Runner Maat Md 44 Mid bruin Mannen Sneakers 2 Zwart Heren ppZqfrx
Puma Maat Runner Peacoat Unisex 40 V2 St Sneakers Nl White vvwr6qx
Strada 37 Overig La Dames Sneaker Maat 1qOwOUPz
Fleecevest Blauw Dames Maibrit Maibrit Fleecevest