020 - 210 90 09Ladies Life line Hooded Dames Softshell 44 Blauw Maat Servina Jacket SqPEr1E
Dames Renegade Mid Anthracite mandarin Gtx
Dames Wolfskin Jack Point Blue Celestial Jas Jacket Stormy W 7SwYRq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Mid Anthracite Gtx Renegade mandarin Aqg1TAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Lange Maat Lisbet Wandelbroek Dames 46 3xl Khaki 6wg6rdq

Onze specialisten

Gtx mandarin Anthracite Dames Mid Renegade
Nori Maat Dames Wandelbroek Saturday 44 Trail Columbia FnCvPxqw
48 4xl Bjornson Zomerjas Donkerblauw Maat Anna Dames qBwprxCwXI
Hhl Jane Life Skort line Dames xwq5H8nI75
Gtx Dames Renegade Anthracite Mid mandarin