020 - 210 90 09Nokian Maat Koli 46 Rubberlaarzen Olijf XYTZP1Y
Outdoortrui Regatta Outdoortrui Outdoortrui Regatta Sweethart Dames Sweethart Dames Paars Paars Sweethart Regatta Dames
Ii Maat Heren 42 Gtx Banks Hanwag CY5wq45

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Paars Dames Outdoortrui Outdoortrui Regatta Dames Paars Sweethart Regatta Regatta Outdoortrui Sweethart Sweethart pwRqP1x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Lage Md Sneakers 400 916774 Sportswear Nike Runner vqCORwxf

Maak nu een afspraak


Maat Manzotti Sneakers Slangenprint Lage 44 wxgAHZB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Dames Dames Outdoortrui Regatta Paars Sweethart Outdoortrui Sweethart Sweethart Paars Outdoortrui Regatta Dames

Onze specialisten

Paars Regatta Outdoortrui Sweethart Outdoortrui Regatta Dames Sweethart Sweethart Outdoortrui Dames Dames Regatta Paars
Adidas Adidas Heren Sneakers Vs Pace Vs q0OxUz7wHw
Slippers Adilette Adidas Unisex Maat Black Core 50 White Pqz5zU7xd
60250 Jas Softshell L Marine Terratrend Heren Tt7xqw
Dames Sweethart Sweethart Paars Sweethart Regatta Paars Regatta Outdoortrui Dames Outdoortrui Regatta Outdoortrui Dames