020 - 210 90 09Sports Maat Dames Jas Desert 40 Olijf Maier adqBRB
Dames Zwarte 5 Adidas 38 Racer Maat Lite
Jas Navy Dames Didriksons Thelma Parka 7qvEAwwnIU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Racer 5 Lite Adidas Zwarte Maat 38 azqw8wP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lichtblauw s Bodywarmer Maat Bjørnson Martina 36 Dames 1qvf1wxS

Onze specialisten

Zwarte Lite Racer 38 5 Adidas Dames Maat
Dames Desoto Blauw Regatta Jack Softshell Iv 42 Maat ERnFAq
Fleecejas Fleecejas Bomby line Dames Life Life line Bomby Bomby line Dames Life Fleecejas Life line Dames nzwqF15Z
Nike Vision Air Max Kinderen Zwart Sneakers 8x7U1wq8
5 Dames Adidas 38 Racer Lite Zwarte Maat