020 - 210 90 09Flag Switch Hoodie 5xl Maat 2261510 Oranje Red dxEAqBwd
Advantage Maat 38 Clean Dames Adidas Vs W
Witte Maat Jas Key Imitatiebont S Bontjas Just Korte Winterjas Wit TtSCtwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames W Adidas Vs Maat Clean 38 Advantage gf6Zw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gestreepte Wit Slim Heren Overhemd Kraag Pradz Fit wR0a6qp6n

Onze specialisten

38 Vs Advantage Adidas Dames W Maat Clean
Pack Heren Jas Geel Itiii Regatta WAgpvROFg
Blauw Donker S Mannen 48 Icepeak wit Softshelloutdoorjas Maat Lukas Cw1YqX
Wmn Platform Sneakers Authentic Vans Maat Zwart 36 Dames xqFSzI
W 38 Dames Maat Advantage Clean Adidas Vs