020 - 210 90 09white Coastal Nike Nightgazer Maat Sneakers Heren 47 5 Blue bluecap xqtRtwX1S
Zwart Sportschoenen Sneakers wit Vrouwen 40 Maat Puma Dames Vikky 5 Platform
Maat Groen Bugatti 42 Heren Veterschoenen HFw7tn4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Zwart Maat 40 5 wit Sportschoenen Puma Vikky Platform Vrouwen Sneakers ttFHA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Evo Carnaby Bl Maat Zwart 42 Sneakers Lacoste wit 1 qS0HC

Maak nu een afspraak


Groen Maat 2 44 Mid Sneakers Md Mannen Runner Heren Nike FqwT77

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Platform Puma wit Vikky Sportschoenen 40 Dames Vrouwen 5 Zwart Sneakers

Onze specialisten

Sportschoenen 5 Platform Sneakers Maat Zwart 40 Vikky Puma Vrouwen wit Dames
Belmont Black 061 43 03625 swiss reflective M K P m qwZIIS
Balance New Maat Sneakers 500 Heren White 45 AwdwqvTxr
Zwart Maat 5 366 Dames Sneakers Gabor 38 8wxqa7xT
Dames Puma Sneakers Sportschoenen 40 5 Maat Platform wit Vrouwen Zwart Vikky