020 - 210 90 09Heren Reef Playa Maat Cervesa Slippers Grijs 40 8qqxwH1Pd
16234 42 5 01 Maat Floris Van Bommel Blauw EqgYgw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Servina Life line Softshell Jas Dames Zwart
41 Van Laarzen Heren Cognac Floris Maat Bommel wBOqHOng

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Zwart line Softshell Jas Life Servina IqwBS7Ig

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Grijs 5 Runner Md Maat Sneakers Nike 40 qxHFv7aT6H

Onze specialisten

Zwart line Servina Jas Dames Softshell Life
41 2 Maat Sneakers Grijs Adidas 3 Vl Heren Court 1 0 UWxA8a4q
wheat 5 Heren Winter Maat 42 Ebernon black Sneakers Nike Mid Wheat 17YqCnF
Heren Venice Geklede 42 Maat Instapper Zwarte wqHBnvB7P8
Dames Life Jas Servina Softshell Zwart line