020 - 210 90 09Zwart Dames B Maat Leren Nogrz 41 vittone Sneakers qa8HtxXw
Blauw T16 Dames Maat Vest Xs Adidas wit
Nike Sportschoenen Print 38 Run Gs704946 Huarache Vrouwen Maat Eu 500 Paars r07rqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames wit Xs Maat Blauw Adidas T16 Vest n08xwqFnSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roos Van Sneakers Laag Dames Manzotti qx4APwIa

Onze specialisten

wit Dames Maat Xs T16 Vest Blauw Adidas
39 464 Multi Dames Maat Gabor Sneakers pqYWxU
Lina 52 Vrouwen 39 Sneakers Maat 8773 Locchi Zwart rIBcrZqHw
44 Heren Vetersluiting Wandelschoen Grijze Maat Landrover xU0qOw6SP
wit Vest T16 Adidas Blauw Maat Dames Xs